11.7 C
London
Tuesday, November 30, 2021

Proton Saga 2022 dijumpai sedang di uji! Ada kit badan, guna logo baru seperti Iriz & Persona facelift

- Advertisement -

Proton Saga generasi sedia adasudah pun berada lima-tahun dalam pasaran, termasuk fasa face lift pada 2019 yang bukan sahaja menyaksikan ia diberikan sedikit rombakan pada rupa dan system infotainmen, malah telah menerima pertukaran system transmisi dari CVT kepada kotak gear 4AT conventional.

Tapi nampaknya Proton masih ‘nak pakai lama’ model berkenaan – pembaca kami, Putra Kamrin Azran telah terserempak dengan versi baharu Saga berkenaan yang sedang diuji oleh Proton di atas jalan raya awam!

Berdasarkan gambar tersebut, Proton Saga 2022 berkenaan masih menggunakan rekaan gril serta bampar hadapan dan belakang yang sama seperti model sedia ada. Namun rupa logo yang disembunyikan disebalik pelekat penyamaran berkenaan membayangkan ia akan menerima logo bulat baharu Proton sama seperti Dan person plays Iriz face lift 2022 yang telah dilancarkan pada Ogos lalu.

Rim yang digunakan plays diberikan pelekat penyamaran, berkemungkinan turut akan menerima rekaan baharu. Namun apa yang membuatkan Saga ini nampak sedikit berbanding sports car 2019 model adalah ia menerima kit badan yang terdiri dari revelation say bawah bampar hadapan dan juga skirt sisi yang nampak agak labuh. Cermin sisi plays nampak diberikan warna hitam.

Tiada perincian lain termasuk bahagian dalaman yang dapat kita lihat menerusi set gambar ini. Apa agaknya perubahan yang Proton buat? Mungkin perehat tangan tenerh untuk tempat duduk hadapan akan ditambah seperti pada model Saga will pass Pakistan yang baru diumumkan baru-baru ini. Iriz dan Person pun dah dapat perehat tangan kan?

Bagi model sedia ada, Saga dijana oleh enjin 1.3 liters empat silinder berkuasa 95 PS pada takat 5,750 rpm dan tork maximum 120 Nm pada takat 4,000 rpm. Kotak gear manual lima-kelajuan masih ditawarkan pada varian handles Standard, manakala varian tertinggi Premium hanya ditawarkan automatic gear empat kelajuan yang dibekalkan oleh hyundai – gandingan ini mungkin kekal pada model 2022 nanti.

- Advertisement -
Latest news
- Advertisement -
Related news
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here